Drvič odpadu / 3 príspevky

V kuchyni sa rodia tie najlepšie lahôdky a jedlá. Ruka v ruke s prípravou pokrmov však kráča i nevyhnutnosť produkcie odpadu z jedla. Pozná to každý z nás – hora šupiek, odrezkov z mäsa, kosti i ohryzky. Ani nevieme ako a kopa narastie do naozaj gigantických rozmerov už za pár dní. To by však samozrejme nebol ten najväčší problém. Tým je zápach, ktorý začne z odpadkových košov prenikať už na druhý deň (v prípade teplého počasia sa dostaví už o pár hodín). Riešením je drez do kuchyne s drvičom odpadu. Dnes sme si pre vás pripravili článok, v ktorom vám predstavíme výhody plynúce z drviča odpadu.
Drviče organického odpadu dnes už patria nielen do amerických filmov, ale aj do bežných ponúk našich kuchynských štúdií a obchodov s kuchynským vybavením a príslušenstvom. V našom e-shope nájdete zariadenia značky Franke, Blanco alebo Ecomaster. Prečo by ste si však mali taký drvič odpadu kupovať? No, ubudne vám v domácnosti veľa starostí a hlavne zápachu.
Šupky, odrezky, kosti, uvarená ryža na tanieri, ktorú ste nevládali zjesť. Odpad, ktorý vzniká pri príprave jedál a zvyšky, ktoré zostanú po jedle, tvoria asi polovicu všetkých odpadov, ktoré bežná domácnosť vyprodukuje. Navyše sú tieto zvyšky organického pôvodu a nedajú sa v koši dlhodobo skladovať. Rýchlo sa kazia, hnijú, plesnivejú a páchnu. Každodenné vynášanie koša je často dôvodom nie jedného rodinného konfliktu, pretože sa práve v tom momente ku kontajnerom nikomu dobrovoľne nechce.